Garantie

Bovag garantie bij aankoop auto's

In artikel 15 lid 3 van de BOVAG algemene voorwaarden staat het volgende vermeld:

“Op gebruikte auto’s verleent de verkoper, tenzij koper uitdrukkelijk schriftelijk heeft verklaard af te zien van BOVAG Garantie, minimaal zes maanden BOVAG Garantie. De verkoper kan BOVAG Garantie verlenen indien het aankoopbedrag van de gebruikte auto € 4.500 of meer bedraagt of indien het aankoopbedrag weliswaar minder bedraagt dan € 4.500 maar wél meer is dan 35% van de oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto.”

Autobedrijven bieden hun auto’s veelal aan tegen de laagste prijs die zij haalbaar achten. Dit is dan de zogenaamde meeneemprijs. Voor BOVAG Garantie kan dan nog een toeslag worden overeengekomen. Wordt door de consument afgezien van BOVAG Garantie, dan dient dit duidelijk op de koopovereenkomst te staan en dient u hiervoor te hebben getekend.

Autocentrum van der Plas Katwijk nap nationale autopas

Autotrust

Autotrust betaalt de reparaties van duizenden auto's in Nederland. De kosten per reparatie variëren van enkele honderden tot duizenden euro's per keer. Autotrust vergoedt zowel arbeidsloon als onderdelen.

Wanneer gaat de versnellingsbak, de koppakking, ABS-sensor of schokbreker van uw auto kapot? Zorg dat u garantie heeft, dan rijdt u altijd zorgeloos auto.

Bespaar honderden euro's met Autotrust. Autocentrum van der Plas kan voor u de verzekering afsluiten tegen een voordeliger tarief.

 Autocentrum van der Plas Katwijk Autotrust verzekering

Nationale Autopas

Duidelijkheid over de kilometerstand van een occasion. Met de Nationale Auto Pas.

Eén op de achttien gebruikte auto’s in Nederland heeft een opzettelijk teruggedraaide kilometerteller. Stichting Nationale Auto Pas (NAP) bestrijdt en voorkomt tellerfraude en geeft duidelijkheid over de kilometerstand vóórdat u een gebruikte auto koopt.

Als u een gebruikte auto koopt, heeft u behoefte aan betrouwbare informatie. Sinds 1991 verzamelt Stichting NAP de kilometerstanden van bijna alle motorvoertuigen in Nederland. Zo wordt van vrijwel iedere auto, bestelauto, vrachtauto en motorfiets een kilometerhistorie opgebouwd. Als de kilometerstand van een voertuig wordt teruggedraaid, valt dat meteen op.

Stichting NAP heeft verschillende hulpmiddelen ontwikkeld waarmee u de kilometerstand kunt controleren vóórdat u een occasion koopt: 

 Autocentrum van der Plas Katwijk nap nationale autopas